in Uncategorized

Sunday Morning 2018-12-30

woman standing on top of snow covered ground surrounded by bare trees

Photo by Cameron Kirby on Unsplash.

Lectures potser interessants d’aquests dies.

Napoleon’s English Lessons: How the Military Leader Studied English to Escape the Boredom of Life in Exile

Molt abans que el món descobrís que el castellà seria el llatí del futur, Napoleó va voler aprendre anglès en l’exili de Santa Helena. Almenys així podria llegir i mantenir-se informat, ja que no li permetien rebre premsa francesa. Exercí com a professor el comte de Las Cases, el seu acompanyant i secretari. No va resultar fàcil. Li costava retenir el vocabulari i persistia en la raresa d’escriure ‘j’ per ‘I’, entre d’altres gal·licismes.

Count lascases — Since sixt week j learn the Englich and j do not any progress… After this you shall agrée that to study one tongue is a great labour who it must do into the young aged.

Kola Superdeep Borehole

Entre 1970 i 1989, científics soviètics van perforar l’escorça terrestre fins a una profunditat màxima de 12.262 metres. Pel camí havien fet algunes troballes sorprenents, com ara plàncton fòssil i aigua líquida a més de sis quilòmetres. Però es van haver d’aturar en arribar a una temperatura de 180 °C, molt lluny encara del mantell. L’any 1990, científics alemanys van perforar un pou fins a 9.101 metres i es van trobar una temperatura inusualment alta: 260 °C. Conclusió: les portes de l’infern eren més prop d’Alemanya que de Rússia.

Quantum Communication Just Took a Great Leap Forward

L’entrellaçament quàntic, descrit per Einstein com “acció fantasmal a distància” i a hores d’ara demostrat experimentalment, podria ser la base de les comunicacions del futur. L’article descriu els darrers avenços en aquest camp. Més que màgia, senyor Clarke, pareix bruixeria!

Artificial Intelligence Creates Realistic Photos of People, None of Whom Actually Exist

”…una separació no supervisada, apresa automàticament, d’atributs d’alt nivell (p. ex. posa i identitat quan s’entrena amb cares humanes) i variacions estocàstiques en les imatges generades (p. ex. pigues, cabells).” Aquest conjunt d’algorismes de Nvidia crea fotoretrats que pareixen reals. Si els veiem a Instagram, ens creurem que són reals.

Douglas Adams was right: “Genuine people personalities” are coming to our gadgets

“Començarem a interactuar amb aquestes coses com ho faríem amb un ésser humà, com si no passés res estrany. Perquè hi ha quelcom inherent a la ment humana que fa que desesperadament vulguem personificar-ho tot. Potser ja ho heu fet. A la meva família ho fem… I cadascú ho fem d’una manera diferent.” La mare, ens diu l’autor, tracta els dispositius amb educació; el fill com a esclaus, i ell “a mitges entre una cosa i l’altra”. I la filla petita, bé, Alexa no l’entén.

Algun comentari?

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.