in Uncategorized

Sunday Morning 2019-02-17

Coses que he llegit aquesta setmana.

New AI fake text generator may be too dangerous to release, say creators

“Els creadors d’un revolucionari sistema d’intel·ligència artificial que pot redactar notícies i textos de ficció —batejat com “deepfake per a textos”, han pres la decisió inusual de no difondre públicament la seva recerca, per por de possibles usos indeguts.” Resulten sorprenents, sens dubte, les combinacions significatives que pot crear un sistema que no entén els símbols, basant-se només en un vastíssim corpus de textos creats per humans i en la força computacional bruta dels ordinadors actuals. Però, comptat i debatut, el to alarmista pareix una bona operació publicitària d’aquesta empresa finançada per Elon Musk.

The real reason America is scared of Huawei: internet-connected everything

El principal problema de seguretat de la cinquena generació de tecnologies de telefonia mòbil (5G) rau en el fet que ha de servir per a connectar a la xarxa una infinitat de dispositius de tota mena, no sols telèfons o ordinadors, sinó també cotxes o electrodomèstics. Milions d’ocasions més per a les errades, per als forats i per als atacs. Huawei és el fabricant més ben situat en aquest sector, però, d’acord amb MIT Technology Review, “El govern dels EUA pareix haver decidit que és simplement massa arriscat que una empresa xinesa controli massa infraestructura 5G”.

How I ditched WordPress and set up my custom domain HTTPS site for (almost) free

Un lloc web en WordPress.com costa 4€/mes si vols eliminar la publicitat i utilitzar un nom de domini propi. El preu puja a 8€/mes si vols personalitzar el disseny editant el CSS. Ací s’explica com registrar un nom de domini molt econòmic, crear el teu web amb un generador estàtic (Hugo) i allotjar-lo en GitHub gratis.

Story of 14th century nun who faked her own death to escape from a convent in York is unearthed

Joana de Leeds va decidir que la seva vida de pietat i pobresa com a monja era avorrida, així que va fingir que era morta i va fugir del convent, a York, tot deixant un ninot perquè l’enterressim al seu lloc. Estava gaudint d’un estil de vida més animat a trenta milles de distància, a Beverley, quan un escandalitzat arquebisbe de York es va assabentar de l’escapada i va ordenar el seu retorn immediat.

Reposts

  • El Pont 🎗

Algun comentari?

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Webmentions

  • El Pont 🎗 liked this Article on twitter.com.

  • El Pont 🎗 reposted this Article on twitter.com.