Principal

Les mil i una nits de Sadam

Font: EL PAÍS
Data: 16/2/1998

Segons antics col·laboradors seus, el president iraquià Sadam Hussein fa servir disfresses i dorm en cases particulars per tal d'esquivar els bombardeigs americans o eventuals operacions de comando. Es diu que durant la Guerra del Golf ja hauria recorregut a aquestes estratagemes.

"Vaig veure el que va passar en 1990 i 1991", afirma un antic oficial iraquià. "No podies trobar Sadam. Ningú no sabia on era, ni tan sols els membres del Consell Revolucionari, ni els ministres del Govern […] Passava les nits en cases dels barris més modests. No sabien res fins que sentien un colp a la porta i algú anunciava un convidat especial. De matí se n'anava tan de pressa com havia arribat. Va passar nits en tendes al desert, en granges. Una nit el vaig veure en un camió al qual vaig ser conduït en una furgoneta tapada amb cortines i amb ordre de no mirar per la finestreta."

Un alt càrrec àrab que es va reunir recentment amb Sadam ha declarat que les mesures de seguretat adoptades a l'entorn del líder iraquià han esdevingut "paranoiques"