Principal

📎 Why it's too early to get excited about Web3

Tim O’Reilly, que va definir la Web 2.0 fa setze anys, reflexiona una mica a contracor sobre aquest futur possible. S'assembla més a la bombolla de les punt com o a la bombolla financera? Quins punts de contacte té amb el món real o amb necessitats reals, si és que en té? Quina utilitat? Quan explotarà? Què en quedarà?

Els desenvolupadors de la cadena de blocs creuen que aquesta vegada han trobat una resposta estructural a la recentralització, però jo tendeixo a dubtar-ho. Una pregunta interessant que hom pot fer és quin podria ser el pròxim punt de centralització i control. La ràpida consolidació de la mineria de bitcoin en un nombre reduït de mans mitjançant la baixada dels costos energètics de la computació indica un tipus de recentralització. N'hi haurà d'altres.