Principal

📎 Who is the Theranos of Education?

Theranos, l'empresa del sector de la biotecnologia que va intentar enganyar a tothom amb fantasioses tècniques d'anàlisi de sang… i ho va aconseguir durant un temps. Podria passar això en el món de l'educació? O ja ha passat? Dos casos molt semblants: tant Altschool (escoles amb tecnologies avançades) com Knewton (programari per a l'aprenentatge adaptatiu) havien de revolucionar l'educació i es van esvair en pocs anys.

Després de consultar un munt de mestres, empresaris, inversors i altres professionals de l'educació sobre la base de les característiques de Theranos (líder carismàtic, capital de risc inicial que sembla desaparèixer, afirmacions no provades i cobertura mediàtica i bombo seguits de silenci), dues grans companyies s'esmentaven una vegada i una altra.