The Expanding Dark Forest and Generative AI
La teoria del bosc fosc de la xarxa fa referència a l’estat del món en línia, cada vegada més semblant al món real i al mateix temps més mancat de realitat. La majoria d’espais web oberts i públicament accessibles estan ocupats per robots, anunciants, trolls, extractors de dades, pescaclics, “creadors de contingut” farcits de paraules clau i brossa manipulada algorítmicament.
El nou repte, diu Maggie Appleton, és provar que no som algoritmes d’intel·ligència artificial: una mena de test de Turing invers. En aquest apunt del seu web esbossa cinc opcions, les més interessants de les quals serien les tres primeres:
- Triangular la realitat objectiva. Com més específic i local siga el context, quant més contacte hi haja amb el món real, més inassolible seria el resultat per a una IA que no pot contrastar les dades amb cap font externa (ací, per cert, rau també la solució del pseudoproblema del plagi en els treballs acadèmics).
- Ser originals, crítics i sofisticats. Fugir de la mediocritat: és a dir, de l’estadística que alimenta les IA. Els models probabilístics “escupen text que sona a treball de notable alt… Això apujarà el nivell d’exigència per a tothom”.
- Desenvolupar un estil personal. En termes de lingüística clàssica: “Hem codificat la langue en un punt exacte del temps. El que ens queda per a jugar és la parla.” L’estil, recordem, “és allò que fas malament”, allò que no pots deixar de fer i et caracteritza, segons Neil Gaiman/Jerry Garcia.
Comentaris?
Podeu utilitzar Mastodon (o qualsevol altra aplicació compatible amb el Fedivers) per a respondre a aquest missatge.