Principal

Deixeu-me dir que jo, com a llec en física, crec en els objectes físics i no en els déus d’Homer; i considere un error científic creure el contrari. Però pel que fa a la base epistemològica, els objectes físics i els déus només difereixen en grau i no en espècie. Ambdós tipus d’entitats entren en la nostra concepció només com a postulats culturals. El mite dels objectes físics és epistemològicament superior a la majoria, ja que ha demostrat ser més eficaç que altres mites com a recurs per a bastir una estructura manejable en el flux de l’experiència.

—Willard V. O. Quine, “Dos dogmes de l’empirisme”.

Foto d’un home de mitjana edat amb ulleres, assegut en una butaca, llegint un llibre amb cara d’interès.
L’autor d’aquest blog, rellegint “Two Dogmas of Empiricism” de Willard V. O. Quine en la traducció al castellà de Manuel Sacristán (“Dos dogmas del empirismo“, dins de “Desde un punto de vista lógico”).