Principal

Deepfakes of your dead loved ones are a booming Chinese business

El dol —i el culte als ancestres— en l’era de la IA. A la Xina, mitja dotzena d’empreses ofereixen el servei a milers de clients.

Una vegada per setmana, Sun Kai té una videotrucada amb sa mare. Comença parlant de la feina, de les pressions a què s'enfronta com a home de mitjana edat i li fa confidències que no comparteix ni amb la seua dona. De tant en tant sa mare fa un comentari, com ara dir-li que es cuide: és el seu únic fill. Però sobretot escolta. Perquè la mare de Sun va morir fa cinc anys. I la persona amb qui parla no és en realitat una persona, sinó una rèplica digital…

Comentaris?

Podeu utilitzar Mastodon (o qualsevol altra aplicació compatible amb el Fedivers) per a respondre a aquest missatge.

star repeat message