Principal

Hi ha unicorns?

La vaig conèixer en una sala d’estudi de l’antiga Facultat de Lletres de la Universitat de París. Ens vam mirar i al cap d’un minut em vaig adonar que eixia. Va ser una conversa breu, una mica incòmoda i tendra. Bevíem glops d’un cafè de màquina que pareixia verinós.

Devia tenir dos o tres anys més que jo. Més tard, quan va marxar, va fer com si es descuidara una de les seues carpetes. A dins vaig trobar l’anunci d’un col·loqui —“Hommage à la Licorne”— il·lustrat amb un detall dels cèlebres tapissos del Museu de Cluny. En un full en blanc havia escrit les seues dades. Em va sorprendre que tinguera tres noms: Marie Valérie Mathilde. Em preguntava com li devien dir les seues amigues o la seua família.

Al vespre vaig anar a buscar-la. La seua companya de pis em va informar que no hi era. Li vaig lliurar la carpeta i li vaig demanar que li diguera que ens podíem veure dijous a la conferència del professor canadenc: “Are There Unicorns? Towards A (Neo)-Kantian Answer”. Un enfocament interessant.

anterior següent

creative commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons

Llicència de Creative Commons