Principal

Inspiració

Inspiració diària per als vostres textos creatius i altres menesters. Uns pocs mots aleatoris que, amb una mica de sort, us poden despertar la imaginació, la curiositat, alguna connexió inesperada. La selecció es renova diàriament i varia lleugerament per a cadascú, amb un total de quaranta-dues frases o sintagmes navegables cada vegada (perquè algú va dir que quaranta-dos era la resposta a la pregunta definitiva sobre la vida, l’univers i tot plegat).

Pel que fa a la font dels mots, en lloc de fullejar els evangelis (la sortes biblicae dels antics), o el Necronomicon, o la Constitució Espanyola, m’he estimat més que el meu script regiri els exemples de les entrades del Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans. Fragments trets de context, el potencial surrealista dels quals em va ser revelat per Josep M. Chordà l’any 1995, molt abans de llegir el cèlebre conte “Cercles d’infinites combinacions” de Vicenç Pagès… Jordà.

Una finestra d'una aplicació amb text en lletra de mida gran que diu: “Useu-ne, però no n’abuseu.”