Principal

Terrence Malick’s introduction to ‘The Essence Of Reasons’ By Martin Heidegger

Abans de dedicar-se al cinema, Terrence MalickBadlands, The Thin Red Line, The Tree of Life, etc.— va estudiar filosofia. Primer a Harvard i després a Oxford, on pareix que no es va entendre amb el seu tutor, el famós Gilbert Ryle, autor de la influent obra The Concept of Mind. I per això no va acabar la seua tesi sobre el concepte de món en Kierkegaard, Heidegger i Wittgenstein. És a dir, precisament allò que Manuel Jiménez identificava com un dels temes de fons d’una bona part de la filosofia del segle XX:

En La crisis de las ciencias europeas de Husserl, en Ser y Tiempode Heidegger, en las Investigaciones filosóficas y en Sobre la certeza de Wittgenstein y en Dos dogmas del empirismo de Quine, de forma inmediata o mediata, damos con algo que es común […]”

Llàstima que Malick no acabara la tesi. Però, almenys, el 1969 va publicar la seua traducció de Vom Wesen des Grundes (The Essence of Reasons) de Martin Heidegger. I a través de l’Internet Archive podem llegir-ne la introducció del mateix Malick i les seues notes crítiques, que intenten dilucidar uns quants dels sempre ardus conceptes heideggerians.

Comentaris?

Podeu utilitzar Mastodon (o qualsevol altra aplicació compatible amb el Fedivers) per a respondre a aquest missatge.

star repeat message
S’estan carregant les reaccions…