Principal

🏷 Contes

2023-07-12 La novel·la de Wittgenstein

2023-03-30 Informe de la CIA sobre ‘Unicorns’

2020-04-25 Amour fou

2020-04-25 Bugs

2020-04-25 Clark Nova

2020-04-25 Comptador de realitat

2020-04-25 El malson de debò és aquest

2020-04-25 El triangle

2020-04-25 Les mars del sud

2020-04-25 Manual d’instruccions

2020-04-25 Materials de construcció

2020-04-25 Nomen sacrum

2020-04-25 Permuta

2020-04-25 Segon Congrés de Futurologia

2020-04-25 Sòsia

2020-04-25 Teràpia

2020-04-25 Tornar a Paracels

2020-04-25 Un farsant

2019-10-06 Nova edició 48K d'Unicorns

2019-10-01 Acció exterior

2019-10-01 Adéu-siau

2019-10-01 Die Grundlosigkeit

2019-10-01 Ghosting

2019-10-01 INS

2019-10-01 Wishful thinking

2019-06-07 Miskatonic University Digital Strategy Plan. Main themes: Cryptography Deep Web & Dark Web Quantum Computing Viruses & Malware Esoteric Programming Languages InterPlanetary File System Internet of Evil Things [+]

2019-02-10 Del Déu de Berkeley a la cadena de blocs i viceversa

2018-12-31 Coda

2018-12-30 Les ciutats perdudes

2018-12-29 Je ne sais pas si vous vous souvenez de moi

2018-12-28 Darrera defensa

2018-12-27 Una eternitat

2018-12-26 I remember Spain

2018-12-25 Viatge a Espanya

2018-12-24 Com va guanyar Danvers una plaça a Miskatonic

2018-12-23 Una mòmia és una mòmia

2018-12-22 Arqueologia informàtica

2018-12-21 Creuer pel Yann

2018-12-20 La pell pintada

2018-12-19 Empori celestial

2018-12-18 Le diable me suit de jour et de nuit car il a peur d’être seul

2018-12-17 La història secreta del món

2018-12-16 Fins que la mort ens separe, xaval

2018-12-15 Segon conte de fades

2018-12-14 Primer conte de fades

2018-12-13 Reverse-charge call

2018-12-12 Longer distance calling

2018-12-11 Un ornitorrinc a l’armari

2018-12-10 Et date illi honorem

2018-12-09 Contra els escèptics

2018-12-08 Bibliografia

2018-12-07 Gramàtica teòrica

2018-12-06 Records del Tibet

2018-12-05 Rue d’Auseil

2018-12-04 Dades sobre la localització de l’altiplà de Leng

2018-12-03 El futur del món

2018-12-02 Das Schnurren

2018-12-01 L’ultimo appello è da dimenticare

2018-11-30 Logisch-Philosophische Abhandlung

2018-11-29 Do you long for her, or for the way you were?

2018-11-28 Eudoxia era rossa i es pentinava amb llargues trenes

2018-11-27 Jo era d’anís

2018-11-26 Un drac

2018-11-25 Notes per a la memòria final de la beca

2018-11-24 A l’oficina de correus

2018-11-23 El cau de la bèstia

2018-11-22 Llegendes urbanes

2018-11-21 La presència del mal

2018-11-20 L’enfer, c’est les autres

2018-11-19 Hi ha unicorns?

2018-11-18 Els textos que componen aquest recull van ser redactats l’estiu de 1992 a la Miskatonic University (estada d’investigació sufragada per una beca de la Pickman Foundation). Els vaig teclejar amb un ordinador Sinclair ZX81, relíquia tecnològica … [+]

2018-03-18 Una història subterrània

2018-01-19 Carrer de les Penedides

2017-04-12 —Us haig d’informar que aquesta conversa quedarà enregistrada en una cadena de blocs per tota l’eternitat i que vós no hi tindreu, mai, cap dret d’accés, rectificació, cancel·lació o oposició, ni res que s’hi assembli. —Ho trobo just. Vol que li … [+]

2016-12-24 Un dimoni en pràctiques

2014-05-06 🖼️️ Pensava demanar-hi asil

2013-11-28 La vista cansada

2012-12-20 Guanya en un sorteig un creuer pel Yann per a dues persones. Encoratjat per la sort, proposa a una desconeguda en un bar que l'hi acompanyi. [+]

2012-12-20 El drac i el tigre en l'escut d'un mas. A desgrat dels llibres d'història, aquest país va ser governat antigament per invasors xinesos. [+]

2012-12-20 Xin: delicatessen mística, fong gegant, s'escampa pel subsol i aflora en forma de cucs o bolets individuals, narcòtics, cal engolir sencers. [+]

2012-12-20 Matrimoni mixt. Lluna de mel en Westonburg. Turisme marcià. Ruïnes circulars. Somnis reminiscents. Una sospita. [+]

2012-12-20 Després de dedicar sa vida a desxifrar-lo, el contingut del manuscrit Voynich li sembla banal. Coi de sexualitat hipertrofiada. [+]

2012-12-19 Úrsula enroscava el coll per besar tendrament Borís en la nuca i ell li prometia que un dia marxarien a Àfrica tots dos junts [+]

2012-12-19 Obres, volen fer passar tots els túnels per refugis de la darrera guerra civil, però criden l'atenció certs baixos relleus i inscripcions. [+]

2012-12-19 Una altra guerra secreta -contra la triada Tian Di Hui- va ocasionar la migració de Tristero a les xarxes digitals encriptades, cap a 1999. [+]

2012-12-19 La tortuga és un animal infernal. En compren una partida per poblar un estany i es fiquen pertot, la casa, el cotxe. Provoquen un accident. [+]

2012-12-19 Obre per error un sobre adreçat al seu veí, una mena d'informe sobre tortures que l'horroritza. No gosa conservar-lo, ni desfer-se'n. [+]

2012-12-18 Milionari malalt d'avorriment inspirat en llibre d'O. Sacks es fa practicar una lobectomia temporal bilateral i deixa de reconèixer sa mare. [+]

2012-12-18 Milionari compra única còpia de Llibre de Soyga en Sotheby's, l'oblida en tauleta del saló amb National Geographic i Sports Illustrated. [+]

2012-12-18 Científics NASA incapaços d'explicar falses "ruïnes" i anomalies marcianes, tenen malsons, lamenten haver llegit Solaris, maleeixen S. Lem. [+]

2012-12-18 Renill monstruós i per dalt del campanar plana un drac o un shantak: l'ocellot cavallí, espantós i cruel, descrit en llegendes sumèries. [+]

2012-12-18 Macacos escriuen fragment Shakespeare amb PCW 8256, però d'obra apòcrifa (Locrine). 25 anys, laboratori cancel·la projecte, sacrifica micos. [+]

2012-12-17 Nou intent francès d'assaig atòmic, prop d'on s'han trobat indicis arqueològics de R'lyeh, just abans de conjunció estel·lar, terratrèmol. [+]

2012-12-17 Li ofereixen una caixa de fusta, li diuen que conté l'ànima perduda del seu avi. Per esnobisme, per curiositat, per avorriment, la compra. [+]

2012-12-17 Plagues, Carib delmat. Rebels de Costaguana ocupen terres, base de llançament europea. Primera potència espacial sense estat. [+]

2012-12-17 Dr. Ransom, advocat del "solar antic", reconeix q és una invenció, "com l'esperanto". Esperantistes destaquen diferències, se'n desvinculen. [+]

2012-12-17 Trobada casual amb R. L. Stevenson en una carnisseria de Samoa, evita que compri carn humana. Nadius caníbals en diuen "porc llarg". [+]

2012-12-16 Malauradament per a ell, la hiperòsmia induïda per les anfetamines cedí aviat i degenerà en una clara osmàlgia. [+]

2012-12-16 Em desperten els trucs i la pesanta que s'esmunyeix sota el llit, com sempre que es materialitzen els malsons que em provoca. [+]

2012-12-16 Descobreixen antigues mines d'indis algonquins a Vermont. Gent amb caretes estranyes als pobles del voltant. Se senten veus als boscos. [+]

2012-12-16 Agressió salvatge en una partida de pòquer. Dos dels participants n'acusen un 3r. El 4t declara la irrupció d'un 5è d'aparença bestial. [+]

2012-12-16 Tu i jo ens trobàvem sempre en palauets romàntics, davant d'estanys en tardors de somnis vagues. Te m'apropaves de gairell inadvertida. [+]

2012-12-16 Lord Oxmore no va ser rescatat al Serengeti. Els trets dels caçadors el van matar i el va suplantar un lleó al qual havia ensenyat a parlar. [+]

2012-12-15 Xarxa de botigues de compra d'or, vinculada a experiments financers de govern regional. Mafiosos apallissen vicepresident segon. [+]

2012-12-15 Oppenheimer desitja secretament que Teller tingui raó, esdevenir Xiva, destruir el món per una reacció en cadena en el primer assaig atòmic. [+]

2012-12-15 Em rendisc. Accepte, a condició que em feu passar pel mort i em doneu una plaça en l'estranger. [+]

2012-12-15 Núvia per correu. Dins d'una caixa, des de Corea. Cara agradable, però anatomia inusual. Veu metàl·lica causa mal de cap. No retornable. [+]

2012-12-14 Una ampolla 15 cc d'elixir de l'oblit (Non Remember Fluid) robada a l'Institut Pavlov costa 20.000 RUB mercat negre Sant Petersburg. [+]

2012-12-14 Un home de mitjana edat, sent nostàlgia de l'infinit després de contemplar el famós quadre de De Chirico. Una còpia, de fet. Es deprimeix. [+]

2012-12-14 Cerquen quelcom valuós en el subsòl d'una comarca muntanyosa. Al nord de Castelló? El porc negre que els acompanya, un animal diabòlic. [+]

2012-12-14 Biblioteca Strahov: Necronomicon entre Dissertació sobre el sexe de les plantes de Linné i Assaig sobre visions de fantasmes de Schopenhauer. [+]

2012-12-14 Naufragi 1921 davant de Sulaco, vaixell emergeix espontàniament 1996. Recerques, recuperen objectes. De nou s'enfonsa. Misteri inexplicat. [+]

2012-12-13 El menú, frugal però exquisit: sopa d'ossos de cavall i saltat d'alfals amb llagosts. Després, esperant el cafè, vam calar foc als havans. [+]

2012-12-13 Bon esperit Xin de les prades i els boscos de bambú a la vora del Mekong, tant de bo que restis sempre amb mi, gola avall. [+]

2012-12-13 L'acusació era exagerada, els McCoy no devoraven els bebès: els raptaven per dur-los a l'orfenat i que els adoptessin famílies catòliques. [+]

2012-12-13 Pregunta en una llibreria i descobreix amb estupor que no s'imprimeixen ja mapes, perquè no cal que ningú vagi enlloc. [+]

2012-12-13 Mancúspia: ecològicament innòcua, però criança massiva en granges augmenta símptomes difusos en la població propera: cefalees, urticàries. [+]

2012-12-12 Que et bellugui una dent en un somni vol dir que tens por d'envellir o de fracassar, li diu el dentista. Li mossega un turmell. [+]

2012-12-12 Un mag mai explica els trucs, li digué. El féu desaparèixer, i quan aconseguí tornar a casa l'hi trobà casat amb la seva dona, i amb fills. [+]

2012-12-12 Es desperta en llit estrany i dubta que pugui tornar a casa: la ciutat canvia constantment i no hi ha plànols vàlids. Resignat a restar-hi. [+]

2012-12-12 Ràdio Vaticana entrevista C. S. Lewis, nunci de Sa Santedat en l'Espai Exterior. Emissió es talla, expedició de rescat. Satèl·lit assolat. [+]

2012-12-12 Capítol local de la Societat Teosòfica. Seraphim Karelly entre nosaltres. Demostració de levitació, histèria col·lèctiva, colps, espentes. [+]

2012-12-11 Enviaments postals amb mosques tse-tse en distints punts del país. CIA segueix rastre fins República de Leng. Embargament. Setge. Horror. [+]

2012-12-11 Quan va començar a tenir lapsus de memòria va contractar un detectiu perquè el seguís i l'informés. Dama enigmàtica. Píndoles. Engranatges. [+]

2012-12-11 Dupin va trobar Brown Jenkin en la rue d'Auseil, però s'esfumà de nou, fins la Semaine sanglante. 1848 i 1871. Deportat a Nova Caledònia. [+]

2012-12-11 Els híbrids humà-ximpanzè criats per I. I. Ivanov a Guinea-Conakry rendien força bé en les plantacions de tabac i en les mines de bauxita [+]

2012-12-11 Lestrígons i ciclops, m'advertí, Posidó no trobaràs, si no els portes dins de tu. Doncs millor, vaig pensar, que no emprengui el viatge. [+]

2012-12-10 Periodista La Vanguardia troba Ivan Istòixnikov i gos Kloka en una masia de l'Empordà. No recorda res de Soyuz 2. Desapareixen. [+]

2012-12-10 Xiquet ingúix capta emissió extraterrestre 25m anys llum amb ràdio àvia, sintonitza cada nit i aprèn idioma, estranyament semblant al seu. [+]

2012-12-10 "Es lloga pis. Criat malgaix inclòs." L'adreça era la meva. Bru, mala sort, devia tres mesos. Vaig fugir. [+]

2012-12-10 Dr. Jekyll escriu biografia del Sr. Hyde, el qual reclama judicialment que se'n canviï el títol per "Oda al Corpus Callosum". [+]

2012-12-10 HPL no mor 15 març 1937, se salva miraculosament i viu una segona vida secreta, en parella amb infermera. Escriu almanacs científics. [+]

2012-12-09 Conta Conrad que un nàufrag negre és l'únic a bord que sap desfer-se d'un horlà. Una segona vegada, a port, l'horlà el mata. [+]

2012-12-09 F. Gehry construeix búnquer en els fonaments del rectorat de la VIU. Després d'enllestir-lo, l'obra s'atura per caiguda de pressupost. [+]

2012-12-09 Gavina morta en eixir de la feina. O era un corb? Ara bufa una mica d'aire des de qui sap on. Benvinguda sigui, em dic, aquesta salabror. [+]

2012-12-09 Gasolinera abandonada carretera d'Alcora convertida per extremistes templers en dipòsit clandestí 17 kl àcid bòric, dia D més prop. [+]

2012-12-09 Folklore mites de Cthulhu s'apropa perillosament a abisme de desil·lusió en el cicle de sobreexpectació de Gartner. Reunió secreta Pentàgon. [+]

2012-12-08 Cada vegada que Iuri Gagarin superava els 2 g/l alcohol en sang afloraven records del viatge teòricament suprimits en l'Institut Pavlov. [+]

2012-12-08 Cultiu de fongs microscòpics trobats en una roca lunar. Al·lucinògens, escala Hofmann triplica LSD. Onada de suïcidis en el KSC. [+]

2012-12-08 Els carrers cremaven, la calçada amb resplendor blavosa, les voreres amb foc roig viu. Per a eixir em posaria calcer de sola gruixuda. [+]

2012-12-08 Abans d'aterrar sobrevolem bocabadats els canals de Schiaparelli. La guia és baixeta, bruna-oliva, té la peculiar dicció marciana. [+]

2012-12-08 El que compta és la grandesa de l'esperit. Però el seu era menut —li passava entre les cames— i malvat. I sobretot molt malparlat. [+]

2012-12-07 Faune descobrint una dona; estampeta de Sant Josep Mengele. Perversió de l'Església: dinàmica interna o obra d'ateus infiltrats? [+]

2012-12-07 Les vendes d'unitats domèstiques d'electroxoc augmentaren notablement durant el bienni 2014-15, anys després de l'autorització de la FDA. [+]

2012-12-07 Per més que ho intenta no reïx mai a triar el camí errat en la cruïlla d'Aylesbury després de Dean's Corners per arribar a Dunwich. [+]

2012-12-07 Lord Dunsany a Morella en la primera guerra carlista? Ho va somniar. Cercava la medalla de Cabrera que li donà una garsa i no la trobava. [+]

2012-12-07 4 juliol 1958 8AM, FBI clausura la Miskatonic University. 7AM Professor del Departament de Geologia observa que li creixen tentacles al cap. [+]

2012-12-06 Museu d'Onda, taller del taxidermista. Cadàver recent d'un diable de Tasmània: Diabolus Ursinus. Però a mi em pareixia un homuncle. [+]

2012-12-06 Dos mesos en un soterrani de la DGS. Colps, alcohol, aberracions sexuals. El fiquen en un tren, s'adorm i va a parar a una altra ciutat. [+]

2012-12-06 Escletxes, humitats. Aigua de l'aixeta tèrbola, no renta. La ràdio parla d'un deteriorament general de la realitat, demana prudència. [+]

2012-12-06 Nova autoritat reguladora UE inicia la desinfecció i desinfestació d'oficines bancàries simultàniament a Alemanya i països del sud. [+]

2012-12-06 Danvers fou invitat a llegir el Necronomicon en obtenir el doctorat cum laude en la MU. Passà la nit udolant i al matí signà contracte. [+]

2012-12-05 25 kg. cucs en llaunes. Vius. Potser tòxics, anàlisis pendents. Destinació restaurants xinesos, ritus exòtics o enverinaments massius? [+]

2012-12-05 Dictador en fuita. Maleta curulla d'ossos de les seves víctimes. El maten al carreró rebels barbuts. I a aquests, agents amb corbata. [+]

2012-12-05 Sóc el teu àngel bo, li diu. Li demana que no torni, però no el tira per l'escala, ha obert la porta i han forcejat, ha estat un accident. [+]

2012-12-05 M'ha reconegut i ens hem ruboritzat alhora. Era obvi que ella també havia somiat desperta i fantasiejat amb mi últimament. [+]

2012-12-05 Fins que la mort ens separi, xaval, l'acomiadà el comissari en l'estació. El sobre contenia les esqueles de tots els que havia delatat. [+]

2012-12-04 Abaixe la persiana, em fa vergonya que em veges nua. Ell, es resignava al seu cos. El d'ella li semblava perfecte, o delitosament imperfecte. [+]

2012-12-04 Població marciana aborigen delmada per E. Coli. Mercat negre d'estreptomicina. Lluita entre faccions. Westonburg alliberada. [+]

2012-12-04 A. B. Danvers fastiguejat Espanya franquista després que no reeixí a adquirir crani d'un ciclop pel preu excessiu exigit pel propietari. [+]

2012-12-04 Poeta francès escriu una obra mestra i la diposita en un banc del Brasil perquè la descobreixi la posteritat. Agents de la CIA la sostreuen. [+]

2012-12-04 Estesa de cefalòpods gegants, espècie inconeguda, costa noruega 1882. Repetició cíclica del fenomen, correlació amb tempestes geomagnètiques. [+]

2012-12-03 Àngels li manen fer coses terribles. Cava túnel, acumula dinamita sota Museu Britànic. Scotland Yard espera, informats de tràfic d'explosius. [+]

2012-12-03 Adeptes secta porten sempre una caixa sota el braç. Pèrdua d'una sumeix ciutat en el caos. La troba un infant, l'obre. Llavors eclipsi. Fi. [+]

2012-12-03 Et devoraré i et rosegaré els ossos, l'amenaça el bou. Ets herbívor, es defèn. La teva carn em fa fàstic, però et menjaré perquè t'odio. [+]

2012-12-03 Contràriament a la llegenda, les bombes instal·lades sota molts edificis de Szohôd per ordre del govern no eren nuclears, sinó convencionals. [+]

2012-12-03 Benet XVII declara dogmes de fe l'evolució de les espècies i la mecànica quàntica (int. Copenhaguen). Bisbes dubten entre cisma i desdeny. [+]

2012-12-02 Kant es feia afaitar cada matí per l'ajudant del barber, un simi africà molt capaç amb la navalla i molt llegit i afeccionat a la metafísica. [+]

2012-12-02 "Ja tenim la seva comanda." Però ell no havia demanat res. Torna a casa amb la caixa. L'obre. Dins hi ha una pistola automàtica. [+]

2012-12-02 Un costum atàvic, tampoc no calia fer-se'n creus. Eren les festes patronals i les celebraven així, estovant el primer foraster que passava. [+]

2012-12-02 Rep un paquet postal remès pel seu marit mort. Un fetitxe arumbaia, amb instruccions escrites per ell per a usar-lo per establir comunicació. [+]

2012-12-02 Li explica les virtuts terapèutiques de l'arsènic, avui sovint oblidades, i en acabat li'n proporciona un flascó. Dos colpets a l'esquena. [+]

2012-12-01 Una operació ritual, mil vegades més cruenta que la perforació del tercer ull. Però ningú no s'ha mort mai perquè li hagin arrencat el cor. [+]

2012-12-01 Laboratori de robòtica. Una aranya mecànica. El mateix dia, diverses persones, en les seves cases, s'han sentit observades. [+]

2012-12-01 Fórmula Bensington & Redwood filtrada mercat bordurià. Alteracions físiques i malestar. Agents secrets britànics. S'hi entremet francès inepte. [+]

2012-12-01 Divorcis en vacances. A l'aeroport, cridà al taxista. Allà, amb tantes maletes, no gosaven dir-li que mai no s'hi havia enlairat un avió. [+]

2012-12-01 La meva mili: tres mesos de servei civil com a renovador d'adhesions. Tenir la cartilla en regla era ineludible. Nosaltres facilitàvem el tràmit. [+]

2011-03-17 L’automàtica

2008-08-21 Ghost Wilkie

2005-09-01 Deteriorament general de la realitat

2003-03-08 Nebaud amb Lovecraft

2002-10-01 Història del Tombatossals

2002-02-17 Cinc minuts en hongarès